FOTO: Batonove priče u gradu piramida

Udruženje građana  „Baton“ Zenica i BZK „Preporod“ Visoko“ u petak naveče su u prostorijama Preporoda u Visokom priredili promociju knjige „Batonove priče“ čiji je autor Said Šteta, književnik i novinar. Bilo je to književno veče koje će se u Visokom zadugo pamtiti.

Sa posebnim senzibilitetom i biranim riječima o knjizi su govorili Sinan Gluhić, novinar i glavni urednik TV Zenica, mr. sci. Fuad Dedić, profesor i mr. sci. Amir Ismić, urednik knjige i predsjednik KPS „Baton“.

Posebnu notu promociji dala su djeca junaka priča, Ajla Gluhić, Sara Gluhić, Ajša Luković i Amila Ismić, uz pomoć svojih vršnjakinja, inače vrsnih muzičara iz Visokog i Ilijaša, Amine Džinalić, Nafije Ibrišimović i Adne Gurda. Moderatorica promocije bila je Belma Dedić.

Autor Batonovih priča, Said Šteta, ukazao je na istinu zapisanog u knjizi, gdje nema poziva na mržnju, nema mitova i laži, osim istine o junacima rata, junacima života i kako ih je nazvao, junacima ljubavi, jer njihova ljubav spram domovine Bosne i Hercegovine, kroz podizanje veoma zdravih porodica kao nukleusa svakog društva, primjer je svima.

Predstavnik BZK „Preporod“ Visoko,  Midhat ef. Čakalović, profesor visočke Gimnazije, emotivno se zahvalio promotorima i prisutnim ljubiteljima knjige. Knjiga uistinu nosi posebnu emociju i promocijama u pravilu osvaja brojnu čitalačku publiku.

Adna Gurda izvodi Srebrenički inferno
Sara Gluhić na gitari
Ajša Luković recituje odlomak priče