Ragbi klub ‘Čelik’ Zenica počinje novu takmičarsku sezonu

Najtrofejniji sportski kolektiv u gradu Zenici, Ragbi klub Čelik Zenica, nakon zimskih priprema proljetnu takmičarsku sezonu otvara u nedjelju 18.02.2018. godine kada će u Zenici u prijateljskom susretu ugostiti reprezentacije Crne Gore. Susret počinje u 14.00 sati na Kamberovića polju.

Ragbi klubu Čelik poslije generalne probe sa izabranom selekcijom Crne Gore u Zenici slijede utakmice u jedanaestoj sezoni Regional Rugby Championship-a (www.rrcruby.com).

U prvom kolu 03.03.2018. u Splitu sudar velikih rivala, velikih šampiona. Igrači trenerskog tandema Mušinović – Fetić igraju protiv prvaka RRC lige iz 2017. godine splitske Nade.

U martu 2018. godine Ragbi klub Čelik će proslaviti i prvu godišnjicu Ragbi škole za dječake i djevojčice uzrasta od 5 – 15 godina. U protekloj godini kroz Školu ragbija prošlo je stotinjak dječaka i djevojčica koji su u prijateljskom, sportskom i sigurnom okruženju učili o ragbiju, igrali se gradili nova prijateljstva i uspomene. U protekloj godini selekcije Ragbi kluba Čelik U-6, U-8 i U-10 su također zabilježile svoje prve ragbi utakmice tako su iste učestvovale na međunarodnim turnirima u Splitu, Makarskoj i Zagrebu. Bitno je istaći da sve ovo ne bi bilo moguće bez velikog angažmana roditelja, prijatelja i simpatizera kluba. Cjelokupan rad u klubu je koncipiran na volonterizmu, nema članarine, nema participacije i slično.

U 2018. godini male šampione Ragbi kluba Čelik očekuje još međunarodnih turnira diljem Evrope. Naravno naša vrata su otvorena za sve dječake i djevojčice i svi su nam dobro došli. Više o nama kao i informacije o treninzima će te naći na društvenim mrežama (Facebook stranica Kluba i www.ragbicelik.com)

Za početak ove sezone Ragbi klub Čelik Zenica je odlučio da se uključi u akciju pomoći dječacima Arslanu i Aleksandru. Tako će Ragbi klub Čelik Zenica naredne sedmice organizovati prodaju ragbi štucni i sav prihod predati porodicama za liječenje ova dva mala lava. Detalji akcije će biti objavljeni na Facebook stranici i oficijelnoj web stranici našeg kluba.

Ragbi klub Čelik Zenica