Održana Svečana akademija povodom 28 godina postojanja zeničkog HDZ-a

U Hrvatskom domu Kralj Tomislav održana je Svečana akademija povodom 28 godina postojanja HDZ-a Zenica. Pored velikog broja simpatizera ove stranke, svečanosti su prisustvovali, između ostalih, predsjednik ove stranke i član Predsjedništva BiH, Dragan Čović, te predsjednik Federacije BiH, Marinko Čavara.

Pored njih, prisutni su bili zastupnici HDZ-a na svim nivoima vlasti, ministri i načelnici.

Čović je ovom prilikom istakao da već 15 ili 20 godina zaredom svake godine dolazi na obilježavanje godišnjice HDZ-a Zenica.

Svaki naš čovjek nam je bitan i zbog toga redovno dolazim ovdje. Želja mi je da se sretnem sa ljudima i da razgovaramo o svakodnevnim problemima. Ja svakako nisam zadovoljan položajem Hrvata ovdje, ali isto tako ni drugi narodi ne mogu biti zadovoljni u mjestima gdje su oni manjina. Moramo svi skupa puno više uraditi da bi svima bilo bolje i moramo izgraditi ambijent u kojem će se bolje živjeti, – naglasio je Čović i dodao kao još  nije usvojen Izborni zakon i da će ova stranka u martu organizovati sjednicu središnjeg odbora gdje će razgovarati o izborima i izbornom Zakonu.

Predsjednik zeničkog HDZ-a, Josip Dujmović, istakao je kako se sve stranke koje okupljaju Hrvate moraju ujediniti kako bi dobile svog predstavnika u lokalnom i kantonalnom parlamentu.

Do sada smo bili razjedinjeni i zato nismo imali svog predstavnika u Vijeću, to moramo promijeniti, – kazao je Dujmović. (N.G.)