Budimo humani: Mladoj Nermi Husejnović potrebno 4.000 KM za pretrage u Turskoj

Njena porodica objašnjava da tako tvrde ljekari, no da bi se otkrila tačna bolest i sami uzroci potrebno je uraditi detaljne pretrage u specijaliziranoj bolnici Acibadem u Republici Turskoj, za što ova dvadesetpetogodišnjakinja nema sredstava.

“Stoga je ovo apel svim ljudima i institucijama koji mogu pomoći da to i učine kako bi ova žena ponovo živjela normalnim životom u uslovima u kojima je živjela ranije”, apeluju.

Nerma je zbog jakih bolova smještena je u Kantonalnu bolnicu Zenica. Nada se da će biti dobrih ljudi koji će priteći u pomoć, kao i da će ovu životnu prepreku uspješno savladati.

Ljekari u Turskoj već su dobili njene nalaze, a sada je potrebno uraditi određene pretrage i pregled, tačnije uraditi snimak glave. Za to, ali i dodatne troškove, od boravka, obezbjeđenja aviokarte itd. potrebna su minimalna sredstava od oko 4.000 KM. Nerma i njena majka, s kojom danas živi, nemaju ta sredstava pa im je novčana pomoć u svakom slučaju prijeko potrebna.

Nerma je već imala zakazan termin za pregled, ali nažalost sredstva do tog termina nisu prikupljena, zbog čega sada čeka drugi termin.

U međuvremenu, na društvenoj mreži Facebook oformljena je ”Radna grupa za Nermu” gdje vrijedne mlade žene pokušavaju na različite načine prikupiti sredstva koja su joj potrebna za liječenje. Tako organizuju prodaju nakita, biljnih preparata i ručnih radova koje su pravile, zatim humanitarnu zabavu, sve s ciljem da se prikupe dovoljna sredstva za pregled i eventualno liječenje van naše zemlje.

Ukoliko i vi imate način i želite pomoći, ovo su računi na koje možete donirati sredstva.

Broj TR za uplatu iz BiH: 3384202121714133 – UniCredit bank
Broj za uplatu iz inostranstva: 40598173101
IBAN: BA 39 3384 2028 2171 5506
SWIFT: UNCRBA22
na ime Nerma Husejnović sa naznakom ”Pomoć za liječenje”.

Kontakti: Nerma Husejnović +38761-808-643 i Tinka Anić +38765-161-807