BIHAMK upozorava na moguće formiranje poledice tokom noći

Tokom noći, zbog pada temperature, na svim vlažnim lokalitetima može se očekivati formiranje poledice, a posebno upozoravamo na dionice u višim predjelima, na mostove i prilaze tunelima. Savjetujemo oprezniju vožnju i napominjemo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno, saopšteno je iz BIHAMK-a.

Zbog učestalih odrona izdvaja magistralne puteve: M-18 Sarajevo-Foča, M-16 Jajce-Banja Luka, M-16.4 Bugojno-Novi Travnik, M-16.2 Prozor-Jablanica, M-17 Konjic-Mostar-Doljani i M-19.2 Kladanj-Vlasenica.

Na magistralnom putu M-14.2 Resanovci-Drvar zbog urušavanja potpornog zida saobraća se jednom trakom.

Zbog aktiviranih klizišta izmjenjen je režim saobraćaja na magistralnom putu M-16 Banja Luka-Crna Rijeka (na lokalitetu Gornji Šeher), kao i na regionalnim putevima R-441 Banja Luka-Turbe (Ljubačevo) i R-454a Bratunac-Drinjača.

Na graničnim prelazima trenutno se ne čeka duže od 30 minuta.

Među ostalim dionicama, zbog radova je izmijenjen režim saobraćaja i na Magistralnom putu M-17 u Drivuši, gdje se izvode radovi na izgradnji pristupnog puta za most “Drivuša” sa privremenim priključkom na magistralni put M-17. Saobraćaj se odvija usporeno u zoni izvođenja radova, javlja Ksenija Selimović iz Bosansko-hercegovačkog automoto kluba.