DF Zenica: Goran Bulajić izabran za predsjedavajućeg Gradskog vijeća Zenica

Jučer je održana 17. sjednica Gradskog vijeća Grada Zenica. Na prijedlog vijećnika Snage centra, Saveza za bolju budućnost, SDP-a, DF-a, BPS-a, Naše stranke, te nezavisnog kandidata Asima Musića, izabran je predsjedavajući Gradskog vijeća Grada Zenica, vijećnik Demokratske fronte, Goran Bulajić. Vijećnici Stranke demokratske akcije bili su suzdržani prilikom glasanja.

Na sjednici su usvojena i dva bitna dokumenta, Prijedlog Budžeta Grada Zenica za 2018.godinu, kao i Prijedlog Prostornog plana Grada Zenica za period 2016.-2036.godine. Vijećnici SDA i A-SDA su po ovim tačkama Dnevnog reda bili suzdržani, ukazuje u današnjem saopštenju Demokratska fronta Zenice, ističući kako DF ostaje dosljedan svojim principima i načelima djelovanja, te da je pokazao spremnost da sa ostalim strankama preuzme odgovornost rada Gradskog vijeća u narednom periodu.

Rezultat toga su i usvojeni amandmani kojima se obezbjeđuju dodatna budžetska sredstva u iznosu od 73.000,00 KM za funkcionisanje JU Predškolski odgoj i obrazovanje Zenica, 20.000,00 KM za izradu Strategije za mlade, 40.000,00 KM za izgradnju i uređenje igrališta i sportskih terena, 35.000,00 KM za izradu projektne dokumentacije (Aquapark Crkvice i izrada idejnog rješenja i projektne dokumentacije za izgradnju stambenih objekata za mlade) kao i dodatnih 10.000,00 KM za aktivnosti Udruženja nacionalnih manjina, podsjećaju iz DF-a.

Grad Zenica zaslužuje progresivnu politiku kao i političke aktere koji su spremni raditi u interesu građana Zenice.

Sigurni smo da je ovo prvi korak ka stabilizaciji rada Gradskog vijeća, kvalitetnijem radu Gradske uprave, a samim time i korak bliže Gradu koji Zeničanke i Zeničani zaslužuju, saopšteno je iz Demokratske fronte Grada Zenice.