Završena sezona u Općoj biblioteci u Zenici: Više od 200 sadržaja u 2017.

Predstavljanjem knjige prof dr Ismara Alagića, Upravljanje kvalitetom – Lean proizvodnja Six Sigma u Općoj biblioteci u Zenici okončana je još jedna izuzetno plodna godina koju je označilo mnoštvo interesantnih promocija knjiga, predavanja, izložbi, igraonica, kurseva, radionica i multimedijalnih sadržaja.

Računajući programe u Američkom kutku i bibliotečkim odjeljenjima broj realizovanih sadržaja i ove godine bit će oko dvije stotine.

O ovoj izuzetno vrijednoj stručnoj knjizi na promociji su, osim autora, govorili mr. Anisa Šišić-Topalović, Almina Alagić i Midhat Kasap.

Riječ je o knjizi koja je, kako je istakao jedan od njenih recenzenata, potrebna i teoretičarima i praktičarima menadžmenta koji svoje znanje žele obogatiti potpuno novom filozofijom upravljanja zasnovanom na lean-konceptu.

Ismar Alagić je direktort Tešanjske razvojne agencije. Vanredni je profesor na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Zenici. Autor je tri stručne knjige od kojih su dvije štampane i na engleskom jeziku, te više od stotinu naučnih radova.

tekst i foto: Midhat Kasap