ZeForge Developers Community IT Meetup

U subotu, 23.12 2017 u prostorijama Impulsnog kreativnog centra Agencije ZEDA održao se još jedan Meetup u organizaciji prvog developers communitya u Zenici, ZeForge.

UG ZeForge je osnovano polovinom ove godine i do sada je organizovalo ukupno 19 IT okupljanja i na taj način omogućilo priliku svim našim sugrađanima i gostima iz drugih gradova da čuju zanimljiva predavanja na različite teme vezane za IT, da se upoznaju sa istomišljenicima i razmjenje iskustva te da se lijepo provedu uz ugodno druženje.

ZeForge, pored toga što organizuje redovna okupljanja, također aktivno radi na kreiranju svojevrsne IT akademije u cilju što kvalitetnije praktične edukacije te na mapiranju svih onih koji su budući potencijalni članovi ovog communitya.

Misija ZeForge communitya je da u Zenicu dovede najbolje moguće predavače iz svijeta IT-a, da omoguči kvalitetnu edukaciju i da pozicionira Zenicu kao poželjnu IT destinaciju.

Ovaj put, događaj su obogatila dva predavača, oba iz Zenice i sa dugogodišnjim iskustvom u web programiranju. Radi se o Emiru Isaku koji je vlasnik Webmedia agencije i Selveru Omeroviću, zaposleniku T-rex gaming. Oba predavača su imala veoma zanimljiva predavanja na temu CMS alata i podijelila svoja bogata iskustva.

Nakon završenih predavanja i ugodne pauze, prisutni su mogli da čuju i prezentacije završenika kursa WordPressa koji je organizovala Agencija ZEDA uz saradnju sa ZeForge Communityem. Zanimljivo je to da je najmlađi polaznik bila osnovac Džemila Hrnjičević te i to da je oko 30% polaznika, pored projekata koje su radili u sklopu kursa, uspjeli da urade i projekte za svoje klijente i tako otplate i nešto zarade u toku trajanja kursa.

Sljedeće okupljanje ZeForge Communitya je zakazano krajem januara kada nas očekuju nove zanimljive teme i aktivnosti. Okupljanja ZeForge Communitya su besplatna i otvorena za sve zaljubljenike IT-a.

Hvala našim partnerima što su nas podržali u našim nastojanjima i to: NSoft d.o.o. i Spark d.o.o. iz Mostara, te Agenciji ZEDA, Impulsnom kreativnom centru i Inservio d.o.o. iz Zenice.

Više informacija o budućim aktivnostima možete naći ako nas budete pratili na društvenim mrežama.

ZeForge Community