Božićna poruka don Vladimira Pranjića: Molimo za suživot, u kojem će različitosti obogaćivati ljudske živote

Misama ponoćkama katolici će u noći sa nedjelje na ponedjeljak dočekati Božić, svoj veliki blagdan Kristovog rođenja.Uoči ovog, jednog od najradosnijih kršćanskih blagdana, poruku i čestitku vjernicima, u ime zeničkih svećenika, časnih sestara i svih pastoralnih saradnika, uputio je don Vladimir Pranjić, koordinator zeničkih župa i župnik župe Sveti Josip u Zenici.

– Želim da vas božićna radost zahvati, ispuni srce i dušu, kako bi naši međusobni odnosi zračili Isusovom prisutnošću, – poručuje don Vladimir Pranjić, ističući važnost očuvanja svjetlosti Božića, koja će razgoniti tamu svakodnevnice i omogućiti vjernicima radostan život u ljubavi, dobru i milosrđu, vodeći se Isusovim primjerom i poticajem.

– Molimo novorođenog Isusa za sve kojima je povjerena vlast u ovoj zemlji, da rade i sarađuju za dobrobit svih ljudi. Molimo za tolike koji trpe siromaštvo, za one koji su prognani, bolesni, zaboravljeni i ostavljeni, ali i za sve one koji se brinu za njih, – navodi se poruci i čestitci vjernicima.

Vjernicima je don Pranjić poručio da se mole i za utamničenike, za teške grešnike pokajnike, za medijske djelatnike da šire istinu i radosne vijesti, prosvjetne radnike da na djecu prenose poruku dobra, za vojnike policajce da budu u službi dobra slabih, djecu i mlade, za sve ljude da budu nositelji i graditelji mira i zajedničkog suživota, u kojem će različitosti obogaćivati ljudske živote.

– U tom duhu, neka vam je čestit Božić i sveto porođenje Isusovo, neka vas ispuni svjetlošću, radošću i nadom za življenje vjere, te obilje Božijeg blagoslova u novoj 2018. godini, – poručio je don Vladimir Pranjić, koordinator zeničkih župa i župnik župe Sveti Josip u Zenici.