Saopštenje UO NK Čelik u vezi sa najavljenom sjednicom Skupštine

U utorak 26. decembra zakazana je sjednica Skupštine NK Čelik. Tim povodom danas su se oglasili  iz zeničkog premijer-ligaša na svojoj zvaničnoj stranici, te poslali otvoreno pismo Nadzornom odboru i Tehničkom odboru Skupštine.

Saopštenje prenosimo u cijelosti:

Poštovani,

Duboko svjesni situacije i potrebe poštivanja blagovremenog upoznavanja članstva sa prijedlogom Dnevnog reda vanredne Skupštine Kluba, koja će se održati 26.12.2017.godine, kao i potrebe dostupnosti dokumentacije za Skupštinu kako bi se članovi kluba što bolje upoznali, te spremni došli na istu, želimo da vas obavijestimo da je prijedlog Dnevnog reda spreman, međutim predstavnik investitora je zamolio za još malo vremena kako bi pravno uobličio potrebnu dokumentaciju prije nego ista bude dostupna članovima, što potvrđujemo i dopisom opunomočnika investitora.  (DOPIS)
Imajući u vidu težinu posla, te ulaganja u milionskim iznosima koje investitor planira da uloži u naš klub kako bi ga vratio u vrh BiH nogometa, smatramo da će naše članstvo, pored probijenih rokova za objavu materijala, imati razumijevanje za ovakvu situaciju i vanredne okolnosti te da će uvažiti molbu investitora.
Djelujući u krajnje vanrednim i teškim okolnostima Upravni odbor kluba koristi priliku da uputi izvinjenje svim članovima što nije u mogućnosti ranije dostaviti materijal.

Potpuni materijal za predstojeću vanrednu Skupštinu će biti dostupan članovima kluba u najskorije moguće vrijeme, prije održavanja skupštine i kao takav će biti dat na uvid putem oficijelne Facebook stranice Kluba, te će biti dostavljen Nadzornom odboru kluba kao i Tehničkom odboru skupštine.
Smatramo da je ipak najvažnije od svega da će materijal za skupštinu biti dostupan par dana prije održavanja skupštine i da će se sama skupština održati kada je planirano, te da naš Klub više neće biti isti nakon njenog održavanja.
Definitivno je jasno da NK“Čelik“ zajedno sa svojom armijom navijača, ukoliko Skupština da svoju saglasnost za ulazak investitora, kreće krupnim koracima ka vrhu BiH nogometa i ka novim trofejima.

Na uvid članovima radna verzija dokumentacije koja će, pravno uobličena, biti javno dostupna prije održavanja Skupštine:

-Investitor se obavezuje da će uplatiti 400 000KM za isplatu dugovanja zaposlenicima i igračima, odmah nakon Skupštine ukoliko bude usvojena odluka o investiranju u klub.

-Investitor se obavezuje da će u svrhu osnivanja Omladinske nogometne akademije NK”Čelik” izgraditi dva nogometna terena sa pratećim objektima na lokaciji “Plandilo” ( Kamberovića polje ).

-Investitor se obavezuje da će na godišnjem nivou ulagati 1-2 miliona Eura u svakodnevno egzistiranje kluba, sportski segment ( igrački kadar, razvoj omladinske akademije, stručni štab,… ).

-Investitor se obavezuje da ne može mijenjati naziv, grb i boju Kluba.

-Ukoliko investitor ne ispoštuje jednu od gore navedenih stavki ugovor se smatra ništavnim.

Srdačno vas i sportski pozdravljamo.
SAMO ČELIK!