Predstavljen Program Cabaret Winter Festa 2017.

Cabaret Winter Fest, jedini je zimski festival u Zenici, koji iz godine u godinu raste i po broju sadržaja, po kvalitetu i po broju gostiju koje privlače ne samo zvijezde poput pop-dive Jelene Tomašević, nego i ispunjen smisao naše misije podrške osobama s poteškoćama u razvoju, koji u sadržajima Festivala, prepoznaju svoj prostor i u nama prijatelje, saopšteno je na današnjoj press konferenciji, na kojoj je predstavljen cjelokupan ovogodišnji program Cabaret Winter Festa, do posljednjeg dana 2017. godine.

S obzirom da je Cabaret Winter Fest, od samog početka i „osnivanja“ 2013. godine imao za cilj očuvanje kulturne baštine, povezanje institucija kulture i podrška osobama i djeci s posebnim potrebama, organizatori su naročito ukazali na odsustvo podrške institucija vlasti Zeničko-dobojskog kantona i Grada Zenice.

Naš četvrti festival umjetnosti, druženja i solidarnosti, jedini u periodu zime kada ovakvih sadržaja nedostaje, organizujemo sami, bez podrške sponzora, a još manje institucija vlasti. Sasvim sporadično imali smo proteklih godina podršku Grada Zenice i Zeničko-dobojskog kantona, istaknuto je danas.

Ozbiljnost i kvalitet ovog festivala, 2016. godine, kada je okupio rekordnih 145 učesnika iz svih branši kulture, prepoznalo je Bosansko narodno pozorište, koje je svoj prostor od tada ustupalo za razne festivalske sadržaje. Ove godine, u BNP-u biće održan koncert pop-dive Jelene Tomašević.

Organizatori, Cabaret Club i braća Ivan i Andrija Petrović, za ovogodišnji su festival najavili sjajne sadržaje i brojna iznenađenja. Tokom festivala, zenički likovni umjetnici, okupljeni u Udruženju Naš most, održavaju radionice sa djecom sa poteškoćama u razvoju, koji kasnije budu nagrađeni novogodišnjom zabavom i poklon paketićima. Planirano je i izvođenje njihove predstave “Petar Pan”.

Danas je naglašeno da je Festival nekomercijalnog karaktera i najavljeno druženje za iduću godinu. (S.S.)