Napadnuta žena i opljačkana kladionica na Jaliji

Dana 07.11.2017. godine, u 03,50 sati, u ulici Vrandučka, izvršena je teška krađa u kuću vlasništvo lica Lj.Lj., iz koje je od strane nepoznatog lica otuđena manja količina zlatnog i srebrenog nakita. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.
Dana 07.11.2017. godine, u 17,30 sati, u ulici Begagića put kod broja 90, od strane nepoznatog lica je izvršena krađa na naročito drzak način, kojom prilikom je od ženske osobe K.D., iz Zenice, otuđena ženska torbica u kojoj se nalazio mobilni telefon, novac i lični dokumenti oštećene. Navedena K.D. je tom prilikom zadobila lakše tjelesne povrede konstatovane u Kantonalnoj bolnici Zenica. Daljnji rad na dokumentovanju izvršenog krivičnog djela i otkrivanja izvršioca istog nastavljaju službenici Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.
Dana 07.11.2017. godine, u 21,50 sati, u ulici Vojvodića put, od strane dva nepoznata lica, uz prijetnju vatrenim oružjem, izvršeno je razbojništvo nad radnicom sportske kladionice “Premier”, kojom prilikom je otuđen određen iznos novca. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, pod nadzorom dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona.

MUP ZDK