U Omladinskom naselju u Nemili biće izgrađena fabrika

Omladinsko naselje u Nemili vrlo brzo će dobiti svoju namjenu. Nakon provedenog ponovljenog oglasa za izdavanje u zakup, u kabinetu Gradonačelnika Fuada Kasumovića zaključen je Ugovor o zakupu na tri godine sa firmom Ecocomfort iz Zenice. Do kraja ove godine planirano je zapošljavanje oko 50, a do isteka roka od tri godine oko 210 ljudi.
– Radi se o ozbiljnim investitorima i ja se iskreno nadam da ćemo ispoštovati sve odredbe ugovora. Mi imamo malih problema oko prostornog plana  jer pored prolazi auto put i da li će zahvatiti dio naselja ne znamo i zbog toga će i oni malo usportiti. Ovo je još jedan od projekata koji je grad uradio – kazao je gradonačelnik Kasumović. Vlasnik i direktor Ecocomforta Nedžad Javorovac kaže da u naredne tri godine planiraju na ovom prostoru napraviti tekstilnu zonu.
– U ovom pogonu ćemo proizvoditi tekstil i ostale proizvode od tekstila. Plan nam je sa gradonačelnikom Fuadom Kasumovićem otvarati radna mjesta u ovom gradu – kaže Javorovac.
Grad Zenicu su izabrali kako kaže Javorovac jer su iz razgovara sa prvim ljudima shvatili da su Zenici potrebna nova ulaganja i nova zapošljavanja. (N.G.)