Gradonačelnik Kasumović podržao projekat “Večernji glasnik”

RTV Zenica privodi kraju pripreme za realizaciju regionalnog dnevnika „Večernji glasnik“, koji će početi sa emitovanjem u novembru 2019. godine.

Projekat, koji će emitovati aktuelne informacije iz 22 općine i dva grada Srednjo-bosanskog i Zeničko-dobojskog kantona, sa velikim zadovoljstvom podržao je i zenički gradonačelnik Fuad Kasumović, ističući značaj otvaranja objektivnog i aktuelnog kanala informisanja građana Srednje Bosne.

„Pratio sam vaše objave o posjetama i podršci koju dobijate iz drugih općina i gradova, i drago mi je da su moje kolege prepoznale ovu priliku i podržale ideju, koja će svakako, plasiranjem pravovremenih informacija, olakšati svakodnevnicu građana ova dva kantona. Gradska uprava Zenice također ima potrebu da o svojim aktivnostima informiše i građane izvan Zenice, te im na taj način prezentovati i kvalitetne projekte koje realizujemo“, istakao je gradonačelnik Kasumović tokom sastanka sa delegacijom RTV Zenica koju su činili direktor JP RTV Zenica Nandino Škrbić, direktor Sektora za PPEP Taib Bajramović, direktor Sektora zajedničkih poslova Adis Čolaković, te rukovodilac Službe za PEP, Sinan Gluhić.

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović na ovu poziciju izabran je na lokalnim izborima održanim 2. oktobra 2016. godine. Rođen 1958. godine u Gornjem Vakufu. Ekonomski fakultet završio u Sarajevu. Po završetku školovanja radio u RMU „Gračanica“, gdje je obavljao funkciju direktora. Zajedno sa prijateljima i sugrađanima organizovao odbranu Gornjeg Vakufa. Odlikovan najvećim priznanjem „Zlatni ljiljan“. Kao zamjenik ministra finansija i trezora BiH prepoznatljiv čuvar interesa BiH i javni kritičar onih koji pokušavaju destabilizovati BiH. Učestvovao u pregovorima u sklopu ekonomskog dijaloga sa EU oko priključenja BiH. U posljednje vrijeme bio angažovan na poslovima savjetnika za međunarodne odnose u Upravi za indirektno oporezivanje BiH.