10. Atletski miting “Zenica 2019.” najkvalitetniji do sada

Deseto jubilarno izdanje Međunarodnog atletskog mitinga Zenica 2019. godine, u organizaciji Atletskog kluba Zenica održaće se 12. juna.

Tehnički dio priprema je u završnoj fazi, a poznati su skoro i svi učesnici mitinga. Ovu informaciju potvrdili su na današnjoj press konferenciji Suad Kaknjo, predsjednik organizacionog odbora, Nedžad Heco, direktor kluba, Aziz Kevelj, direktor mitinga, Elvir Krehmić, sportski menadžer, i Nedim Talić, direktor Javnog preduzeća za upravljanje i održavanje sportskih objekata Zenica. O pripremama i očekivanjima govorio je i bacač kugle Hamza Alić.

„Prije deset godina kada sam predložio organizaciju mitinga svi su sumnjičavo gledali na tu ideju. Sa organizacijom desetog po redu postajemo dio tradicije. Mi smo sada sportski brend u BIH. I kako to biva pobjednicima se pridruže i oni nepovjerljivi. Atletski miting organizovati u Zenici i našoj državi je veoma teško. Sport je kao nekomercijalan, i nema poseban status i mjesto u zemlji. Gosti sa strane koji nam dođu u Zenicu iznenađeni su kvalitetom i organizacijom mitinga“, izjavio je između ostalog Suad Kaknjo, predsjednik Organizacionog odbora mitinga.

„Tehnički dio priprema ide svojim tokom. Imamo određenih poteškoća, ali ćemo ih riješiti do početka takmičenja. Prijave stižu svaki dan i lista nije zaključena. Na ovogodišnjem mitingu će učestvovati takmičari i takmičarke iz 20 zemalja. Do danas su stigle prijave preko 100 atletičara i lista nije zaključena“, pojasnio je Aziz Kevelj, direktor mitinga.

Sportski menadžer mitinga Elvir Krehmić na današnjoj press konferenciji između ostalog izjavio je sljedeće. “12. juna ćemo pokazati koliko smo radili. Mislim da će ovo biti do sada najkvalitetniji miting do sada. Osim mega zvijezde Ivane Šapnović, koja nakon nastupa u Rimu stiže u Zenicu, na listi učesnika će biti osvajači medalja sa evropskih i svjetskih takmičenja. Rekorde očekujemo u disciplinama 100m, 400m žene, kugla i dalj žene“.

Dobre rezultate od zeničkih atletičara najavio je i bacač kugle Hamza Alić, dok je Nedim Talić, direktor JP za upravljanje i održavanje sportskih objekata  istakao kako  će borilišta biti kvalitetno pripremljena do početka mitinga. (Mirsad Pripoljac)