Prevencija, dijagnostika i terapija pulmoloških i alergoloških oboljenja kod djece u Poliklinici Dr. Strika

U Poliklinici dr. Strika počeo je da ordinira subspecijalista dječije pulmologije i alergologije, vrhunski regionalni stručnjak u ovoj oblasti. Dječija pulmologija i dijagnostika bronhitisa, astme, pneumonije i alergija ima važnu ulogu za zdravlje djeteta pa je samim tim i bitan faktor za harmoničan život cijele porodice.

U zavisnosti od zdravstvenih potreba vašeg djeteta, u Poliklinici dr. Strika nudimo i širok spektar dijagnostičkih procedura za dijagnostiku pulmoloških oboljenja kod djece. Jedinstvena u regiji je i mogućnost testiranja plućne funkcije naših malih pacijenata – spirometrija posebno namijenjena za pedijatrijsku populaciju.

Spirometrija je metoda kojom se mjeri kapacitet pluća i protok vazduha kroz disajne puteve. Izvođenje spirometrije je vrlo jednostavno ali nam je potrebna saradnja naših malih pacijenata kako bismo dobili precizne rezultate.
Spirometrija je veoma značajna za postavljenje dijagnoze astme, hronične obstruktivne bolesti pluća, emfizema i plućne fibroze. Spirometrija služi za uspostavljanje novih dijagnoza ali i u kontrolne svrhe za decu koja se nalaze pod određenom terapijom.
Najnaprednijom, kompletnom i preciznom laboratorijskom dijagnostikom vršimo alergološke testove na inhalacione i nutritivne alergene za koje je dovolja kapljica krvi iz prstića vašeg djeteta.

Za sve konsultacije i rezervacije termina za pulmološke i alergološke preglede djece pozovite nas na broj telefona 032 970-444.