Remi U-18 reprezentacija BiH i Crne Gore

Drugi prijateljski meč U-18 reprezentacija BIH i Crne Gore, odigran je danas u Trening centru u Zenici, a završen je neriješeno 1:1. BH reprezentacija povela je u 55. minuti golom Ajdina Hasića.

Gosti su izjednačili dva minuta prije kraja susreta pogodkom Novaka Vukovića. Prije dva dana izabranici selektora Slavena Muse slavili su protiv svojih vršnjaka iz Crne Gore sa 1:0. U ovom reprezentativnom okupljanju selektor juniorske reprezentacije BIH nije imao na raspolaganju sedam igrača iz prvog tima.

„Odigrali smo dvije slične utakmice. U skoro istim minutama smo postigli pogodtke. Međutim, u drugoj nismo uspjeli sačuvati prednost. Mislim da je Crna Gora zasluženo izjednačila, ali smatram da ne bi bilo nezahvalno da smo mi slavili. Zadovoljan sam ovom provjerom, dobili smo uvid u mogućnosti momaka koji su dobili priliku“, izjavio je selektor Slaven Musa nakon današnje utakmice sa Crnom Gorom.

Juniorska reprezentacija BIH u narednom  periodu odigraće još nekoliko prijateljskih mečeva. Naredno okupljanje je za 15 dana kada će odigrati u gostima dva susreta sa odgovaraćujom selekcijom Češke. (M.P.)