Press RK Čelik: Plasman u jedinstvenu ligu FBiH osiguran, naredne sezone bit ćemo još jači i bolji

Utakmicama 26. kola koje se igraju narednog vikenda biće spuštena zavjesa na takmičarsku sezonu u Prvoj rukometnoj ligi Federacije BIH.

Nakon Škole rukometa Čelik junior, o protekloj sezoni i planovima za naredni period na današnjoj press konferecniji govorili su i u Rukometnom klubu Čelik. Medijima su se obratili Pane Škrbić, predsjednik kluba, Seldin Rizvanović, šef stručnog štaba, i dvojica protimaca Eldar Mehić i Ismar Kahrić.

„Nakon što smo izgubili susrete protiv Krivaje i Slobode, Upravni odbor je revidirao planove za ovu sezonu. Osvajanje četvrtog mjesta ocjenjujemo uspješnim, izborili smo plasman u jedinstvenu Federalnu ligu za narednu sezonu. Imamo mladi tim sa prosjekom starosti 21 godina. Za narednu godinu u kojoj slavimo 70 godina postojanja planiramo borbu za plasman u Premijer ligu, i izlazak na evropsku scenu. Bilo je mnogo onih koji su u ovoj sezoni predviđali „dženazu“ za RK Čelik. Ja im poručujem da dženaze neće biti i da ćemo u narednoj sezoni biti još jači i bolji“, zaključio je Pane Škrbić, predsjednik RK Čelik.

U posljednjem kolu Čelik će u subotu ugostiti komšije ŠR Čelik junior.

„Ulogu favorita ćemo prepustiti ŠR Čelik junior. Pobjedili su nas u prvom dijelu prvenstva. Mi smo se spremili za utakmicu i nadam se da ćemo pobjediti“, bio je kratak u svom obraćanju trener Seldin Rizvanović.

Prvotimci Eldar Mehić i Ismar Kahrić, pozvali su navijače da dođu u što većem broju, uz obećanje da će pobjediti u subotnjem meču.

Utakmica RK Čelik-ŠR Čelik junior igra se 18. maja u Areni Husejin Smajlović sa početkom u 18 sati. Iz Čelika su poručili da su pripremili bogate nagrade za  gledaoce sa kupljenjom ulaznicom. (Mirsad Pripoljac)