U subotu 2. Ragby Kids Fest uz učešće preko 500 dječaka i djevojčica

U Ragbi klubu Čelik u toku su završne pripreme za organizaciju 2. Kids Rugby Festa. Turnir se održava 18. maja na sportskim terenima Kamberovića polja, u gradu Zenica koja već više od 47 godina baštini igranje ragbija u Bosni i Hercegovini.

Festival će kako se očekuje  okupiti više od 500 dječaka i djevojčica uzrasta od 6 – 14 godina iz regiona. Najavljen je dolazak ekipa iz Hrvatske, Srbije i Italije, uz učešće ukupno 10 klubova. Ragbi Kids festival je zamišljen kao velika radionica na otvorenom, sa ciljem promocije ragbija u Zenici i našoj zemlji.

Više pojedinosti o ovoj manifestaciji na današnjoj press konferenciji saopštio je Mirza Oruč, član Upravnog odbora Ragbi kluba Čelik.

„Drugi ragby kids festival je zamišljen kao razvojni turnir za mlađe kategorije dječaka i djevojčica od 6 do 14 godina. Prošle godine smo imali 250 učesnika, a ove godine očekujemo učešće preko 500 dječaka i djevojčica iz 10 klubova. Takmičenje počinje u 11 sati. Na „A“ terenu će igrati kategorije od 6-12 godina,  a na „B“ terenu od 10-14. Finale je planirano na centralnom terenu. U narednom periodu planiramo da ova manifestacija bude višednevna i da zadrži međunarodni karakter. Osim toga u skorije vrijeme uz pomoć grada Zenica i Javnog preduzeća za upravljanje i održavanje sportskih objekata Zenica, planirano je otvaranje rekreativnog parka na otvorenom“, naglasio je Mirza Oruč.

„Nakon završetka 2. Ragby kids festa, od 17:00 sati na Kamberovića polju bit će odigrana utakmica regionalne ragbi lige između Čelika i Nade iz Splita. Biće to ujedno i završnica ovogodišnje sezone u Regionalnoj ligi. Nakon  osvajanja RRC lige 2015. godine, doživjeli smo smjenu generacija. Kroz ragbi školu i Ragbi kids fest smo na najboljem putu da stvorimo novu, kvalitetnu ekipu“, izjavio je Goran Zovko, predsjednik Ragbi kluba Čelik. (Mirsad Pripoljac)

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite Vaš komentar!
Molimo da ovdje unesete Vaše ime