Vremenska prognoza za naredne dane u BiH

Sutra se u Bosni očekuje pretežno oblačno vrijeme. Prije podne lokalno može padati veoma slab snijeg, a u nizinama i slaba kiša ili rosulja.

U drugoj polovini dana smanjenje oblačnosti na području Krajine i zapada Bosne. U Hercegovini većinom sunčano. Više oblačnosti na sjeveru Hercegovine. Vjetar u većem dijelu Bosne slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera.

U Hercegovini, zapadu i jugozapadu Bosne umjeren vjetar, prije podne sa jakim udarima, sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -1 i 3°C, na jugu zemlje i do 8°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 1 i 5°C, na jugu zemlje od 9 do 14°C.

Kako se navodi u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH, u četvrtak, 7.02.2019., u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama će prije podne biti i magle. U Hercegovini sunčano. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 2°C, na jugu zemlje do 5°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 1 i 6°C, na jugu zemlje od 9 do 12°C.

U petak, 8.02.2019., u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama će prije podne biti i magle i niske naoblake. Dugotrajna niska oblačnost je najizglednija na cijelom sjeveru zemlje.

U Hercegovini pretežno sunčano. Vjetar slab sjevernog smjera. U noći na subotu vjetar mijenja smjer na jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 2°C, na jugu zemlje do 5°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 1 i 5°C, na jugu zemlje od 8 do 12°C.

U subotu, 9.02.2019., u Bosni i Hercegovini se prognozira mala oblačnost. Po kotlinama u Bosni prije podne je izgledna magla. Vjetar slab južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 2°C, na jugu zemlje do 5°C.

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 3 i 8°C, na jugu zemlje od 8 do 12°C.

N1 BiH