Ne radi sistem za izdavanje dokumenata u BiH, u toku popravka

U toku je otklanjanje problema koji je izazvao pad sistema za izdavanje dokumenata u šalter sali za izdavanje dokumenata u Banjaluci, potvrđeno je danas za “Nezavisne” u Agenciji za identifikaciona dokumenta, evidenciju i razmjenu podataka (IDDEEA).

“Očekujemo da bi sistem trebao proraditi danas, ali u toku dana ćemo imati više informacija”, naglasili su u IDDEEA.

Sistem za izdavanje dokumenata u BiH nije u funkciji od prošle sedmice pa građani ne mogu podnijeti zahtjev niti dobiti dokumente kao što su lična karta, pasoši ili potvrda o mjestu prebivališta.

Kako su rekli iz Agencije za identifikacione dokumente, evidenciju i razmjenu podataka BiH (IDDEEA), do zastoja je došlo zbog tehničkih problema, piše Klix.

“U IDDEEA-i su svi resursi posvećeni rješavanju ovog problema te očekujemo da će sistem ubrzo biti doveden u normalno stanje. Izvinjavamo se građanima zbog naprijatnosti koje su iskusili i molimo za strpljenje i razumijevanje”, kazala nam je stručna savjetnica za odnose s javnošću IDDEEA-e Elvira Adžikić, piše Klix.

Ovo nije prvi put da se građani BiH suočavaju s ovakvim problemom i ne mogu dobiti potrebne dokumente. Sistem nije u funkciji od četvrtka prošle sedmice.