Đački dom skoro u potpunosti popunio kapacitete za smještaj srednjoškolaca

Đački dom “Nedžad Ibrišimović” gotovo je u potpunosti popunio svoje kapacitete za smještaj srednjoškolaca u narednoj, 2024./25. školskoj godini.

“Konkurs za upis učenika u naš Dom raspisan je u junu i dosad je od 96 kreveta, koji su na raspolaganju, ostao samo jedan slobodan u muškom paviljonu”,  kaže Ermin Zukić, direktor Đački dom “Nedžad Ibrišimović”, napominjući da su ove godine u Dom primili i 8 učenika, koji će pohađati zeničku srednju školu za djecu sa poteškoćama u razvoju, što je već postalo tradicija.

Cijena smještaja srednjoškolaca u ovom Domu ostala je nepromijenjena kao i prošle godine i iznosi 200 KM.Trenutno se obavljaju sve pripremne aktivnosti za doček učenika u Dom sa početkom nove školske godine.

“Evo upravo smo okrečili sve sobe, čistimo ih i čekamo obavljanje deratizacije i dezinsekcije, a namjera nam je sve što je potrebno završiti do kraja avgusta kako bi djeca došla i ove godine u čiste i uredne sobe, ali i ostale prostore Doma”, navodi direktor Zukić.

Uz smještaj i ishranu, djeca u Đačkom domu u Zenici, imaju odgajatelje, koji vode brigu o njima, sportskog edukatora, svoju ambulantu, te fitnes salu.

“Moram vam reći da su ovu školsku godinu sva djeca u ovom Domu uspješno završila i to sa prosječnom ocjenom 4,42 i ja im još jednom čestitam”, ističe s ponosom Ermin Zukić, direktor Đačkog doma “Nedžad Ibrišimović”.   (V.J.)