Danas počinje drugi rok za upis na osam fakulteta UNZE

Na svih osam fakulteta Univerziteta u Zenici danas počinje drugi rok za upis u idućoj, 2024./25. akademskoj godini, koji će trajati do 30. septembra.

“U ovom roku studenti prvog ciklusa studija imaju još 376 slobodnih mjesta i to na svim zeničkim fakultetima, dok je za drugi ciklus studija preostalo još 295 mjesta za upis”, navodi profesor doktor Jusuf  Duraković, rektor zeničkog Univerziteta.

Dosada, odnosno u prvom roku, u ovu visokoobrazovnu ustanovu upisano je oko 500 studenata i očekivanja na zeničkom Univerzitetu su da će na kraju drugog upisnog roka po broju uspisanih studenata premašiti prošlogodišnju brojku upisanih.

“I ove godine, kao i prethodnih, i dalje vlada veći interes studenata za društvene nauke, te djelimično za Politehnički fakultet, ali ja se nadam da ćemo ispuniti naša očekivanja i planiranu kvotu upisa za narednu akademsku godinu” , kaže rektor Duraković.

Drugi rok za upis studenata na prvi i drugi ciklus studija zeničkog Univerziteta u iduću akademsku godinu trajaće do 30 septembra, nakon čega će biti organizovani i prijemni ispiti na Politehničkom i Medicinskom fakultetu, kao i rangiranje studenata na fakultetima na kojima nema prijemnog ispita. (V.J.)