Mještani MZ Gorica priredili doček Enharu Mahmiću

Enhar Mahmić član Atletskog kluba Zenica osvojio je 10. mjesto na Evropskom prvenstvu za mlađe juniore koje je održano u Slovačakoj. Nakon povratka kući, Mjesna zajednica Gorica na čelu sa predsjednikom Hasanom Hrnjićem priredili su doček za ovog 16-to godišnjeg bacača kugle.

Ovo je bilo veliko iskustvo za mene. Prvi put sam nastupio na jednom velikom takmičenju i ogromna je stvar uopće otići. Iako sam bio najmlađi učesnik u finalu veoma sam sretan što sam izborio 10-to mjesto u Evropi”, kaže Mahmić i dodaje da je iznenađen dočekom u rodnoj Gorici i zahvalio se svim mještanima na ovom velikom iznenađenju.

Trener Enhara Mahmića i predsjednik Atletskog kluba Zenica, proslavljeni bh bacač kugle Hamza Alić kaže da je ovo odličan rezultat posebno jer mu je prvi nastup na jednom velikom takmičenju.

10-ti rezultat u Evropi Enhara Mahmića nije mala stvar posebno ako uzmemo u obzir da je bio on jedini 2008. godište u finalu, a da su svi njegovi konkurenti bili godinu stariji. Ovo je kratak trenažni period jer se on bavi ovim godinu i pol dana i mi tek očekujemo od njega dobre rezultate. Ono što želim jeste da se zahvalim Mjesnoj zajednici Gorica na ovom dočeku”, kazao je Alić.

Sa puno emocija je sve ovo organizovao i ispratio predsjednik Mjesne zajednice Gorica Hasan Hrnjić koji sa ponosom govori o Enharu Mahmiću.

Ovaj doček su njegovi jarani inicirali, a savjet mjesne zajednice je objeručke to prihvatio. Imali smo kratak rok i bilo nam je otežano jer smo morali raditi u tajnosti, ali mislim da smo uspjeli i da je Enhar sretan”, kaže Hrnjić.

Enhar je dočekan vatrometom, tortom i novčanom nagradom koju mu je uručio Hasan Hrnjić u ime savjeta Mjesne zajednice Gorica. (N. Glibo)