Čelik volley domaćin turnira u odbojci za muškarce

Povodom Međunarodnog dana borbe protiv zloupotrebe droga Odbojkaški klub Čelik volley domaćin je turnira na kojem učestvuje sedam ekipa. Turnir se igra drugu godinu zaredom, a organizatori ističu kako im je cilj promovisati zdrav način življenja.

Imamo sedam ekipa na turniru, jedna ekipa nam je nažalost odustala. Cilj je popularizacija muške odbojke koja je bila u stagnaciji proteklih deset godina. Mi na ovaj način pokušavamo privući što veći broj dječaka da nam se priključe da treniramo i da uživamo u ovom prelijepom sportu. Mi danas gledamo lijepu odbojku i nadam se da ćemo u buduće gledati još bolju. Klub se razvija u pozitivnom pravcu, prate nas ljudi iz regiona i nadam se da ćemo igrati i superligu. Vidjet ćemo šta Bog da, do nas je kako će to sve teći”, kazao je Rijad Delić, predsjednik Odbojkaškog kluba Čelik volley.

Proteklo je nepune dvije godine od ideje za formiranjem kluba do danas i ono što je primjetno jeste da je klub već na stabilnim nogama, a to samo po sebi govori koliko je ljudima u ovom gradu nedostalaja muška odbojka. (N. Glibo)