Zenička frizerka Sabina Karić oduševila nastupom na međunarodnom edukativnom seminaru u Zagrebu

Zeničani i Zeničanke često su uspješni u svom poslu i cijenjeni zbog toga van granica države.

Direktorica zeničke frizerske Charm akademije Sabina Karić oduševila je svojim nastupom, edukacijama i modelima svekoliku publiku i fizerske profesionalce na seminaru u Zagrebu. Vrlo uspješan 30 godišnji rad fokusirala je posljednjih godina na obrazovanje mladih kadrova pa je iz njene firzerske akademije proizišlo 15 novih frizerskih salona i više od 30 sada već uspješnih frizera i frizerki.

Na “Keune edukation days” – odnosno frizerski vikend seminar u Zagrebu pozvana je Sabina kao dugogodišnja amabasadorica i edukatorica ovog brenda.  Ne voli reći da je najboilja u državi, ali je u svijetu edukacije mladih frizera, ali i jedinstvenih scenskih nastupa najaktivnija. Prošlog vikenda u Zagrebu bila je jedna od dvoje predstavnika BiH , a ukupno ih se na na ovom firzerskom seminaru pojavilo 12 iz cijelog regiona. S obzirom na to da ove godine obilježava 30 godina postojanja i rada htjela to obilježiti i s kolegama i kolegicama s područja zapadnog Balkana posebnim i jedinstvenim performansom.

“Baby lasagna mi je bio inspiracija za nastup spoj tradicionalnog i modernog. Tako je voditelj na početku čitao stihove Maka Dizdara o Bosni, a na kraju smo izašli u defileu muziku Safeta Isovića. Imali smo velike ovacije i doživjela sam veliko poštovanje kolega i kolegica iz regiona, što mi je posebno važno”, kaže Karić.

Najvažnije je šta o nečijem radu kaže sama struka. Jedna od prvih pet edukatorica i edukatora u svijetu s najvišom razinom znanja zagrebčanka Tanja ne voli reći da je i edukatorica Charm akademije, već da sa Sabinom i njenim timom raste i razvija se već cijelu deceniju.

“Izuzetno sam ponosna i tim Charm akademije je izašao kao svjetski prvak. Sve je bilo odlično od emocionalnog nastupa, do odličnih modela, boja, frizura. Upravo je taj tridesetogodišnji kvalitetan rad naše Sabine s kojom odlično sarađujem i koja mi je srcu prirasla došao na vidjelo prošlog vikenda”, kazala nam je Tanja Kuštović.

Režiju i scenografiju ovog Charmovog nastupa u Zagrebu potpisuje zenička glumica Sabina Kulenović, a doprinos Sabine Karić njenom gradu u svijetu frizerstva nije samo što predstavlja naš grad i državu u najboljem svjetlu, već što je iz Charm akademije proizišlo posljednjih godina 15plus firzerskih salona i više od 30 mladih i sada već uspješnih frizera. Kaže akcenat joj je na ovoj novoj ZE generaciji s kojima treba naći način kako da se s njima radi.

“To je moj plan, ja sam se u svijetu frizerstva ostvarila u potpunosti, saloni, revije, državna prvenstva, sada mi je bitno da naučim mlade kvalitetnim fizerskim vještinama i znanju. Najsretnija sam kada vidim svoje znanje u njima”, riječi  su Zeničanke Sabine Karić, kreativne direktorice “Charm inspire academy” Zenica.   (A.H.)