Održana Izborna Skupština Udruženja Poslodavaca Zenica

U Zenici je održana VIII redovna, IV Izborna skupština Udruženja poslodavaca Zenica na kojoj su članovi udruženja izabrali novo rukovodstvo za naredni mandatni period.

Skupštini su prisustvovali Ministar za privredu Zeničko-dobojskog kantona, gospodin Samir Šibonjić, i gđica Amra Mehmedić, Pomoćnik Gradonačelnika za privredu, gradsku imovinu i upravljanje razvojem.

Ministar Šibonjić pohvalio je rad Udruženja poslodavaca Zenica i istakao značaj saradnje između privrednika i kantonalnih vlasti. Naglasio je važnost zajedničkog rada na stvaranju povoljnijeg poslovnog ambijenta i najavio nove poticaje privredi  od strane Ministarstva za privredu.

Gđica Mehmedić  se u ime Gradske uprave zahvalila za saradnju  Udruženja i Gradske uprave, naglasivši potrebu za stalnim dijalogom.

Prisutnima su prezentirane aktivnosti Udruženja u prethodnom periodu,  finansijski izvještaji kao i planovi rada Udruženja u narednom periodu.

Razgovarano je i o potrebi učešća svih privrednika na predstojećem sajmu ZEPS 2024.

Skupština je završena s optimističnim prognozama za budućnost Udruženja baziranim na prethodnim rezultatima kao i činjenici da Udruženje djeluje u kontinuitetu već dvanaest godina.

Udruženje poslodavaca Zenica zahvaljuje svim članovima na aktivnom učešću i podršci, te poziva sve zainteresovane poslodavce da se pridruže i doprinesu daljem razvoju i jačanju poslovne zajednice u Zenici.