Festival dokumentarnog filma za klimatsku akciju

EUNIC klaster Bosne i Hercegovine, u saradnji s Eko Forumom Zenica, predstavlja FilmsForFuture, internacionalni festival dokumentarnog filma za klimatsku akciju. Festival će biti održan u Multiplexu Ekran u Zenici u periodu od 10. do 12. maja 2024. godine.

Pozivamo Vas da nas posjetite u dane Festivala, koji će biti zvanično otvoren u petak, 10. maja, u 11 sati, kada će naši prijatelji iz nevladinog i privatnog sektora prezentovati svoje aktivnosti i eco-friendly proizvode na prostoru pored bašte Multiplexa ‘Ekran’. U slučaju kiše, Sajam će biti održan u zatvorenom ili u prostoru natkrivene bašte Multiplexa.

Tokom naredna tri festivalska dana u Zenici će biti predstavljeni dokumentarni filmovi posvećeni klimatskoj akciji iz BiH i više država Evrope. Pored projekcije filmova i panel diskusija sa autorima u kino dvorani 2 Cinestara, u prostorijama Eko foruma u subotu, 11. maja, biće održan seminar za školske eko-timove, koji se takmiče za izbor najuspješnije (najperspektivnije) priče o ekološkim temama. Pobjednik će dobiti nagradu u vrijednosti od 1.000 eura za realizaciju svoje ideje, a svi učesnici će steći vrijedna znanja o pripremi projektnih prijedloga u oblasti ekologije od iskusnih eko-aktivista iz Zenice i Sarajeva. Pridružite nam se!