Sutra sunčano, od 1. maja kišno vrijeme s pljuskovima i grmljavinom

Još sutra, u utorak 30. aprila očekuje se sunčano i toplo vrijeme, dok će od srijede do kraja sedmice dane obilježiti oblačno vrijeme s kišom i pljuskovima.

Za utorak je najavljen vjetar slab do umjeren u Bosni istočni i sjeveroistočni, a u Hercegovini jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 10 do 16, na jugu do 18, a dnevna od 23 do 29 °C.

U srijedu, 1. maja bit će umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Sunčanije u jutarnjim satima. Poslije podne u Bosni se očekuju lokalni pljuskovi praćeni grmljavinom, a tokom noći širom zemlje kiša i lokalni pljuskovi. Vjetar slab do umjeren u sjevernim područjima Bosne istočni i sjeveroistočni, a u ostatku zemlje južni i jugoistočni. Jutarnja temperatura zraka od 10 do 16, na jugu do 18, a dnevna od 18 do 24, na jugu do 26 °C.

Pretežno oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom zadržat će se i u četvrtak, 2. maja. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 10 do 16, na jugu do 18, a dnevna od 17 do 23 °C.

U petak, 3. maja bit će pretežno oblačno vrijeme sa kišom i lokalnim pljuskovima. Vjetar slab zapadni i sjeverozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 6 do 12, na jugu do 14, a dnevna od 13 do 19 °C, saopćeno je iz FHMZBiH.