Nogometaši Čelika gostuju Tomislavu

Nakon dvije vezane pobjede na domaćem terenu protiv Gornjeg Rahića i Rudara iz Kaknja, nogometaši Čelika u okviru 22. kola Prve lige FBiH gostuju ekipi Tomislava. Biće to susret trećeplasirane i šestoplasirane ekipe na tabeli i suigurno da crveno-crne momke očekuje dosta težak duel.

Nogometaši Tomislava su u jesnjem dijelu prvenstva ostali neporaženi na Bilinom polju odigravši 2:2 tako da je pred izabranicima Darija Damjanovića veliki izazov. Eventualnom pobjedom Čelik će preskočiti Tomislav na tabeli i priključiti se samom vrhu tabele. Uoči utakmice šef stručnog štaba Čelika Dario Damjanović se obratio navijačima.

Poslije dvije domaće utakmice i dva pozitivna rezultata, idemo Tomislavu. Poznajemo da je Tomislav stvarno dobar domaćin i da su ljudi iz fudbala, te da vole sport. Pohvalio bih njihovu igru i trenera koji radi dobar posao, ali isto tako bih dodao da od nas očekujem dobru utakmicu, te da ćemo izvući pozitivan rezultat. Nadam se da će ovo biti fer i korektna utakmica, te da će na kraju bolji ostvariti pozitivan rezultat. Bez obzira što ćemo imati kombinovani sastav zbog kartona i igrača koji su povrijeđeni, očekujem maksimalno zalaganje, te da će dati 120% sebe. Nadam se da ćemo se vratiti kući neporaženi”, kazao je Damjanović.

Utakmica Tomislav – Čelik igra se sutra od 17 sati na gradskom stadionu u Tomislavgradu. (N. Glibo)