Košarkašice Jumpera i Čelika večeras u lovu na polufinale Play off-a

Večeras se igraju druge utakmice četvrtfinala Play off-a za prvaka BiH za košarkašice. Od 20 sati u Mostaru će snage odmjeriti Zrinjski i Jumper Taurus.

Podsjetimo u prvoj utakmici odigranoj u subotu u Zenici slavila je domaća ekipa 101:90, tako da eventualnom večerašnjoj pobjedom ekipa Jumpera može proći u polufinale gdje ih čeka ekipa Lavovi iz Brčkog. Nema sumnje da će ekipa Eldara Durmića učiniti sve da dvokorakom prođe u polufinale. U slučaju poraza večeras, eventualna treća utakmica bi se igrala za vikend u Zenici jer Jumper ima prednost domaćeg terena.

Ista situacija je i sa košarkašicama Čelika. One gostuju u Trebinju kod ekipe Leotara gdje će nakon pobjede u prvoj utakmici u Zenici 86:52 tražiti prolaz u polufinale. I ova utakmica se igra od 20 sati. Čelik također ima prednost domaćeg terena u odnosu na Leotar i u slučaja večerašnjeg poraza za vikend bi i Čelik igrao treću utakmicu na domaćem parketu. Ipak, nadamo se da će i izabranice Aide Kalušić dvokorakom u polufinale gdje ih čeka ekipa banjalučkih Orlova. (N. Glibo)