Nogometaši Čelika u subotu dočekuju Rudar iz Kaknja

Nakon pobjede u prošlom kolu protiv Gornjeg Rahića, nogometaši Čelika ovaj vikend ponovo igraju na domaćem terenu protiv Rudara iz Kaknja. Pobjeda u prošlom kolu podigla je atmosferu u ekipi i u stručnom štabu očekuju još jedno dobro izdanje i novu pobjedu.

Sretan sam i zadovoljan izdanjem i rezultatom u prošlom kolu, igra uvijek može biti bolja i treba da gledamo svaki dan da budemo bolji nego što jesmo”, kaže Dario Damjanović, šef stručnog štaba Čelika.

Iako je Rudar ove sezone u borbi za opstanak, po riječima Damjanovića imaju kvalitetnu ekipu i sigurno da pozicija na kojoj se nalaze nije odraz njihovog kvaliteta.

Jako mi je čudno da se uz takav igrački kadar nalaze na tablici na kojoj jesu. Definitivno ima tu igrača koje bih i ja volio vidjeti u svojoj ekipi, ali sutra nam dolaze u goste i na nama je da pokažemo zube na Bilinom polju i ne bi trebali dopustiti nikakav luksuz više”, dodaje Damjanović.

Igrači su odlučni da dobru igru iz utakmice sa Gornjim Rahićem ponove i u ovom duelu i da osvoje nova tri boda.

Ekipa Rudara je kvalitetna i sa kvalitenim pojedincima. Čitavu sedmicu smo se pripremali i jedva čekamo utakmicu. Atmosfera je na nivou i jedva čekamo da izađemo na teren i osovojimo tri boda”, kaže provotimac Talha Tabaković.

Utakmica između Čelika i Rudara iz Kaknja igra se u subotu, 13.4.2024. godine od 16,30 sati na Bilinom polju. (N. Glibo)