Dvije osobe smrtno stradale u požaru u Hajkovićima

Dvije osobe smrtno su stradale u požaru koji se desio jutros u 3,30 sati na porodičnoj kući A.F. iz Hajkovića u Zenici.

Kako nam je kazao Samir Valentić, portparol MUP-a ZDK u naznačeno vrijeme policijska stanica Crkvice obaviještena je o požaru nakon čega su na lice mjesta upućeni policijski službenici, pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice, te pripadnici Službe hitne medicinske pomoći. Odmah se pristupilo gašenju požara, koji je ugašen u sedam sati jutros. Nakon toga u kući su pronađena tijela dvije ženske osobe, vlasnica kuće A.F. rođena 1937. godine i D.S. rođena 1955. godine, radi se o majci i kćerki.

U prijepodnevnim satima izvršen je uviđaj od strane Sektora kriminalističe policije i stručnjaka protivpožarne zaštite i prema preliminarnim rezultatima do požara je navjerovatnije došlo nakon zapaljenja dimnjaka, te se vatra proširila na krov i ostale dijelove kuće. Zvanični rezultati biće poznati nakon dodatnih vještačenja ukoliko to naloži dežurna tužiteljica Kantonalnog Tužilaštva ZDK.

Po naređenju Kantonalne tužiteljice, danas u popodnevnim satima biće izvršena i obdukcija kako bi se utvrdio tačan uzrok smrti. (tekst: Nedžad Glibo, foto: PVJ Zenica)