Jumper Taurus za vikend dočekuje ekipu Mladog Krajniška

U okviru 20. kola Prvenstva BiH, košarkašice Jumper Tauarusa ugostit će ekipu Mladog Krajišnika iz Banja Luke.

Biće ovo susret četvrtoplasirane i devetoplasirane ekipe na tabeli i nema sumnje da su domaće igračice velike favoritkinje u ovom meču. Nakon šokantne utakmice prošlog kola u kojem su košarkašice Jumpera Taurusa u Sarajevu protiv Play off-a imale zaostatak od 22 poena, te na kraju ipak slavile pobjedu rezultatom 76:72 u domaće timu se nadaju da će biti manje stresa kako za igračice tako i za gledaoce.

“Ponovo smo imali nešto lošiji ulazak u utakmicu što su igračice Play off-a iskoristile i napravile veliku prednost, međutim, smogli smo snage da tokom utakmice posložimo igru i krenuo je taj preokret pred kraj treće i u četvrtoj četvrtini pa smo na kraju upisali pobjedu. Nisam sretan zbog načina na koji smo ušli u utakmicu, ali s druge strane ova utakmica je pokazala da naša ekipa itekako ima karakter i da se može vratiti i u ovakvim utakmicama. Što se narednog protivnika tiče, radi se o mladoj ekipi i nadam se da nam se neće ponoviti Play off, te da ćemo od početka do kraja držati focus i upisati novu pobjedu. Zdravstveni bilten je dobar i sve igračice će konkurisati za meč. Ekipu Mladog Krajišnika respektujemo, ali ako budemo imali pristup kao što to zahtjeva utakmica Prvenstva BiH mislim da pobjeda ne bi trebala doći u pitanje”, smatra Eldar Durmić, šef stručnog štaba Jumper Taurusa.

U svim prethodnim utakmicama ekipa Jumper Taurusa imala je veliku podršku navijača, te su pozvali gledaoce da i u ovom meču budu vjetar u leđa njihovim igračicama.

Utakmica između Jumper Taurusa i Mladog Krajišnika igra se u subotu, 23. marta od 20,15 sati u Areni Husejin Smajlović. (N.G.)