Nastavljene pripreme nogometaša BiH za meč sa Ukrajinom

Nogometna “A” reprezentacija BiH okupila se u Sarajevu u ponedjeljak, gdje se priprema za meč baraža sa reprezentacijom Ukrajine. Naša selekcija neće imati puno vremena za pripreme za ovaj meč, ali ono što raduje jeste dobra i pozitivna atmosfera u našem taboru gdje igrači s nestrpljenjem iščekuju utakmicu.

Atmosfera je na jednom visokom nivou, raspoloženje je jako dobro. Naravno da su igrači svjesni, prošli su dosta toga, velika većina, tako da svi negdje znamo koja je važnost utakmice i šta nam ona donosi i šta može da nam donese, u tom kontekstu mislim da smo svi svjesni situacije”, kaže Nediom Jusufbegović, trener u stručnom štabu naše selekcije.

Prvi dan priprema neki igrači su bili pošteđeni, ali su sinoć svi trenirali, te u dobrom raspoloženju dočekuju utakmicu sa Ukrajinom.

Ja mislim da Ukrajinci imaju dobru ekipu, dobre igrače, ali mislim da i mi imamo veliki kvalitet, dobre i iskusne igrače, mlade igrače, odnosno dobar balans. Ulazimo u utakmicu sa mentalitetom da ćemo pobjediti i nikoga se ne bojimo”, kaže reprezentativac Benjamin Tahirović.

Play off utakmica za plasman na Euro 2024. godine između BiH i Ukrajine igra se sutra na Bilinom polju od 20 sati i 45 minuta. (N. Glibo)