Vedro i Zenički horizonti iz Stranjana

U ranu zoru, dok su oblaci sivilom prekrivali nebo, jedna posebna kolona planinara započela je ovogodišnje Zeničke horizonte iz Stranjana. Danas je bio poseban dan i dan za slavlje, dan prve ture Zeničkih horizonta ove godine, i to jubilarnih desetih horizonta. Iako su kapljice kiše zapljuskivale put, ništa nije moglo ugasiti vatru uzbuđenja koja je gorjela u srcima svih učesnika.

Put nas je vodio prema zapadu, kroz predivne predjele Stranokosa, Kozaraca i Zmajevca, gdje su livade pjevale cvijetne pjesme proljeća, a borovi šaptali priče starih vremena. Svaki korak, svaki osmijeh bio je poput slova u knjizi koja je svjedočila predivnoj atmosferi.
Konačno, kolona stiže u čaršiju, na Raskrsnicu Travničke ceste i naselje Brist, noseći sa sobom ne samo uspomene već i duh pustolovine koji ćemo pamtiti zauvijek.
Ovo nije bio samo običan dan u prirodi. Bio je to dan kada su priroda, avantura i prijateljstvo spojili svoje snage da stvore nezaboravnu avanturu. Ovo je bio dan kada su Zenički horizonti ponovo osvojili srca svojih zaljubljenika, obećavajući još mnogo nezaboravnih avantura u budućnosti.
Ovogodišnje Zeničke horizonte predvodili su najmlađi planinari, nekima je ovo bila prva tura, a i duži boravak u prirodi, međutim to nije umanjilo savršene trenutke doživljene sreće.
Zahvaljujemo svim učesnicima, sponzorima i najavljujemo iduću stranu svijeta već u nedjelju.