Spektakularnim povratkom košarkašice Jumpera stigle -22 i upisale pobjedu u Sarajevu

Košarkašice Jumper Taurusa upisale su veoma važnu pobjedu večeras u Sarajevu protiv Play off-a 76:72 u okviru 19. kola Prvenstva BiH.

Bila je ovo utakmica o kojoj će se još dugo pričati. Naime, ekipa Jumpera imala je u jednom trenutku zaostatak od 22 poena, ali su maestralnom igrom u posljednjoj četvrtini sustigle zaostatak i na kraju su upisale pobjedu. Bio je ovo jedan od najspektakularnijih povrataka u ženskoj košarci. Ekipa Play off-a je od samog početka utakmice igrala sjajno, imali su sve u svojim rukama. S druge strane ekipa Jumepra nije mogla parirati domaćinima. Tri četvrtine gledali smo apsolutnu dominaciju domaćeg sastava, a onda pred kraj treće četvrtine krenula je serija Jumepra čije su igračice do kraja utakmice kreirale jedan od najspekatakularnijih povrataka u našoj košarci. Posljednji period gošće su ubacile 27, a primile samo devet poena za konačnu pobjedu 76:72.

Dva centra Jumpera Aleksandra Begenišić i Almedina Ahmić ubacile su po 22 poena, s tim da je Begenišić imala 12, a Ahmić 16 skokova. Pored njih dvije odlična je bila i Amna Kahrić koja je ubacila 13 poena.

U ekipi Play off-a Dalila Slatina ubacila je 21, a Azra Nikšić 18 poena.

Bila je ovo 14 pobjeda Jumpera u sezoni uz pet poraza. Ekipi Play off-a ovo je deseti poraz, uz devet pobjeda. (N. Glibo)