Blizu 700 djece učestvovalo u Ramazanskom voziću

Prethodnih osam godina u Zenici je neformalna grupa građana realizovala projekat pod nazivom Ramazanski vozić. Ove, devete godine po redu ova aktivnost se realizuje u organizaciji Udruženja građana „Kandilj“.

Svake godine raste broj djece, a ove godine u Ramazanskom voziću učestvovalo je oko 700 djece.

Ove godine smo organizovali uduženje pa su stvari bile dosta jednostavnije oko priprema i organizacije, a cilj nam je bio da donesemo osmjehe i radost naših mališana kako bi dočekali Ramazan“, kaže Saudina Zaimović, predsjednica Udrženja Kandilj.

Ove godine je bilo blizu 700 mališana u Ramazanskom voziću. Kako kaže naša sagovornica svake godine povećavaju za 100 broj djece koji učestvuju u ovom projektu.

Svako dijete je dobilo paketić. Zahvaljujem se svim donatorima, ali i roditeljima koji su učestvovali sa svojom kotizacijom, bio je to neki simbolični iznos da bi mi mogli spakovati paketić i ovo je nešto divno gdje se djeca obraduju, a uz to i da znaju da nam je Ramazan došao“, dodala je Zaimović.

Ovogodišnji Ramazanski vozić organizovan je u saosjećanju sa Gazom i Palestinom pa su na kraju djeca od balona formirala Palestinsku zastavu. Organizatorima Ramazanskog vozića upućujemo iskrene čestitke za ovaj jedinstveni događaj kojim se obiljžava dolazak Ramazana. (N. Glibo)