KK Jumper ovog vikenda domaćin završnog turnira KUP-a BiH za košarkašice

Košarkaški klub Jumper u petak i subotu domaćin je završnog turnira Kupa Bosne i Hercegovine za košarkašice.

U petak od 17 sati igraju Jumper i Livno dok će od 20 sati u drugom polufinalu snage odmjeriti Orlovi i Lavovi. Pobjednici će igrati finale u subotu od 17 sati. Kako su kazali iz Jumpera sve je spremno za završnicu Kupa, te očekuju da će njihova ekipa igrati u finalu i pokušati osvojiti ovaj trofej.

“Što se tiče same organizacije završnice Kupa mogu kazati da je skoro sve spremno, ostaje nam samo onaj dio koji moramo uraditi na dan utakmica to su neke finese koje se taj dan rade. Sve je spremno i mi se nadamo da ćemo biti dobar domaćin. Što se tiče problema, oni su uvijek isti, odnosno finansije, ali evo uz podršku određenih institucija i prijatelja nadam se da ćemo i taj dio uspješno privesti kraju. Zahvaljujem se svim tim ljudima, simpatizerima, navijačima, sponzorima kao i Gradu Zenici, Gradskoj upravi, te Vladi kantona”, kazao je Almir Omerčević prvi čovjek Jumpera.

Što se sportskog segmenta tiče i tu su očekivanja velika. Odnosno, u stručnom štabu očekuju prvo plasman u finale, a onda u finalu dobar otpor ko god bude rival.

“Mi moramo prvo razmišljati o toj prvoj utakmici u petak protiv Livna, iako u tu utakmicu ulazimo kao apsolutni favoriti nema tu nekog opuštanja. Vidjet ćemo sam tok utakmice I pokušat ćemo raspodjeliti minutažu i da nam bude uvertira za to očekivano finale”, kazao je Eldar Durmić, šef stručno g štaba Jumpera.

Najbolja igračica ove ekipe u dosadašnjem dijelu sezone Amna Kahrić očekuje pobjedu u polufinalu, te plasman u finale.

“Što se tiče završnice veoma smo motivisane, posebno mi iz Zenice zbog svoje publike. Jednom nogom smo u finalu, ali to nas ne smije zavarati i moramo ozbiljno shvatiti tu utakmicu. Što se eventualno finala tiče dat ćemo sve od sebe”, kaže Kahrić.

Podrška navijača u ovoj utakmici biće ključna u pohodu na eventualno osvajanje Kupa BiH. (N.G.)