Izgradnja proširenja sjedećih mjesta i uređenje šetališta uz desnu obalu rijeke Bosne

Zadovoljstvo nam je obavijestiti javnost o trenutnom napretku u realizaciji projekta proširenja sjedećih mjesta na škarpi desne obale rijeke Bosne.

Ovaj značajan projekt realizuje Grad Zenica i ima za cilj unapređenje javnih prostora te pružanje dodatnih mogućnosti za opuštanje i uživanje u prirodi.

“Za potrebe implementacije projekta, dobili smo odobrenje za urbanističku saglasnost. Imajući u vidu da su radovi planirani u blizini vodotoka rijeke Bosne, stekli smo i prethodnu vodnu saglasnost od strane ‘Agencije za vodno područje rijeke Save’. U skladu s navedenim, došlo je do izdavanja Rješenja o odobrenju za građenje”, istakli su iz Sektora za ekologiju i komunalne poslove Grada Zenica.

Posebno naglašavaju da je u 2023. godini sprovedena procedura javnih nabavki za ovaj projekt, a ugovor je potpisan, s rokom realizacije od 60 radnih dana od datuma uvođenja izvođača u posao. Izvođač radova je Konzorcij “PULMONT” d.o.o. Zenica – voditelj i “ŠPIC BETON” d.o.o. Zenica, a vrijednost projekta  je 149.289,66 KM s PDV-om.

Rješenjem o određivanju nadzornog tima nad izvođenjem radova na “Proširenju sjedećih mjesta na škarpi desne obale rijeke Bosne, od Jalijskog mosta”, imenovan je nadzorni tim iz “Javnog preduzeća za prostorno planiranje i uređenje grada Zenica”.

“Ovaj projekt predstavlja važan korak ka unapređenju javnih prostora i stvaranju prijatnijeg okruženja za građane Zenice. Zahvalni smo svim relevantnim institucijama na podršci i saradnji u ovom projektu,” naglasili su iz resornog Sektora.