Pregled do sada pristiglih prijava za manifestaciju „ZENIČKO PROLJEĆE“

Do sada pristigle prijave obećavaju bogat program za ovogodišnje “Zeničko proljeće”, koje će okupiti umjetnike iz različitih dijelova svijeta.

“Prijave su stigle iz Bosne i Hercegovine, Australije, Njemačke, Holandije, Srbije i Hrvatske, obećavajući raznolikost i internacionalni pečat manifestacije. Ovogodišnje izdanje uključuje impresivan niz od deset muzičkih programa, obuhvatajući različite žanrove poput klavira, flaute, klarineta, gitare, horskog pjevanja, orkestralnih obrada, opere i mnoge druge. Programi će biti upriličeni u Bosanskom narodnom pozorištu Zenica, Gradskoj biblioteci, Muzeju grada Zenica, Srednjoj muzičkoj školi te galeriji HKD “Napredak”. Uz to, pristigle su prijave za pet pozorišnih predstava i četiri promocije knjiga. Također, pristigle su prijave za izložbu fotografija i izložbu karikatura,” navode iz resorne službe Grada Zenica.

Aprilski salon Društva likovnih akademskih umjetnika Zenice predstavit će vrhunska ostvarenja iz područja likovne umjetnosti. Kiparska i slikarska izložba ponudit će jedinstvenu priliku da se uroni u svijet kiparstva i slikarstva, istražujući različite aspekte vizualne umjetnosti.

Rok za prijave završava danas, 19. februara 2024. godine, a stručna komisija će pažljivo odabrati programe koji najbolje odražavaju visoke umjetničke standarde i zadovoljavaju kriterije za ovogodišnje “Zeničko proljeće”. Očekuje se da će manifestacija pružiti nezaboravan doživljaj svim ljubiteljima umjetnosti u Zenici i šire.