Košarkašice Jumpera gostuju kod Lavova u Brčkom

U prvoj utakmici 12.kola košarkaškog prvenstva BIH za žene  , odigranoj sinoć Play off je slavio protiv Leotara 03 sa 77:68.Ostali mečevi igraju se tokom vikenda.

Pobjedom u gostima protiv Kozare u prošlom kolu košarkašice Jumpera prvi dio sezone završile su na četvrtom mjestu sa 19 bodova.

To je ono što smo planirali .Očekivali smo da budemo među šest ekipa.Završili smo četvrti sa omjerom od 8 pobjeda i 3 poraza.Nastavljamo drugi dio sezone narednog vikenda.Trudićemo se da zadržimo dobar ritam i da nastavimo sa pobjedama.Cilj nam je da budemo u vrhu i tako ćemo i nastaviti.“izjavio je Vedran Kulalić, pomoćni trener KK Jumper.

Košarkašice Jumpera ovog vikenda u okviru 12.kola  igraju derbi sa drugoplasiranom ekipom Lavova u Brčkom.Za ovaj duel ekipa će biti kompletna .U Brčko putuju bez bijele zastave.

Biće to odlična utakmica.Prvo kolo kada smo igrali u Zenici, malo nam je falilo da ostvarimo tu pobjedu,ali jednostavno neiskustvo naše ekipe koja se tek sastala,koštalo nas je poraza.Idemo da odigramo jednu odličnu utakmicu.Sve djevojke su zdrave i bićemo kompletni u Brčkom.“optimista je Vedrana Kulalić.

Susret Lavovi-Jumper igra se u nedjelju 21.januara od 17 sati.Košarkašice Čelik BH Telekom u ovom kolu u subotu 20.januara od 17 sati ugostiće Jedinstvo.