Jumper i Čelik u novom duelu u okviru Kup-a ZDK

Košarkašice Jumpera i gradskog rivala Čelika odigrat će drugi gradski derbi u manje od mjesec dana. Nakon duela u okviru Prvenstva Bosne i Hercegovine, ove srijede uslijedi će novi duel u okviru Kup-a Zeničko-dobojskog kantona.

S obzirom da je prvi meč završen pobjedom Čelika, u Jumperu očekuju da u ovoj utakmici uzvrate gradskom rivalu.

„Očekuje nas još jedna teška, zahtijevna i nadam se neizvjesna utakmica. Mi smo proteklog vikenda imali izuzetno tešku utakmicu protiv Zrinjskog i uz nekoliko prehlađenih igračica tokom proteklih dana sigurno da će ova utakmica za nas biti veliki izazov. Igračice su se potrošile u proteklih nekoliko utakmica, posebno u ovoj posljednjoj u kojoj smo igrali i produžetak i bit će veoma teško pripremiti ekipu za ovaj meč. Međutim, mi u svaku utakmicu ulazimo s ciljem da pobjiedimo i tako će biti i ovaj put. Sve igračice će vjerujem dati sve od sebe da upišemo pobjedu i plasiramo se dalje u Kup-u. Ponavljam, bit će teško jer pored naših nekih problema, s druge strane je izuzetno kvalitetna ekipa Čelika o čemu govore njihovi rezultati u dosadašnjem dijelu prvenstvene sezone. Očekujem dobru utakmicu i pozivam sve naše navijače da ispune dvoranu u što većem broju i da fer i sportskim navijanjem daju podršku našoj ekipi u nastojanju da ostvarimo pobjedu“, kaže Eldar Durmić, šef stručnog štaba Jumpera.

Utakmica Kup-a ZDK između košarkašica Jumpera i Čelika igra se u srijedu, 27. decembra u Areni “Husejin Smajlović” sa početkom u 16.30 sati. (N. G.)