Finalni program ovogodišnjeg ZENICA ADVENTURE PROGRAMA 2023 i Centralnog javnog dočeka Nove 2024. godine

Zenicainfo donosi finalni program ovogodišnjeg ZENICA ADVENTURE PROGRAMA 2023 i Centralnog javnog dočeka Nove 2024. godine.
Zenički bajkoviti mali gradić, u “srcu” Zenice, otvoren je za posjetioce polovinom decembra, a od sutra (subota, 23.12.2023.) od 19:30 sati počinje i program sa svirkama uživo naših lokalnih bendova i izvođača.
Već u nedjelju, 24. decembra, tačno u podne, u Studengradu će, prerušeni u Djeda Mrazove, biti bajkeri Moto Cluba Condor, gdje će se družiti sa sugrađanima i onda defileom kroz grad krenuti prema Dom-porodici gdje će uručiti paketiće, nakon čega idu u Nemilu, kako bi, u saradnji sa Udruženjem žena Nemile, darovali i tamošnju djecu s poteškoćama u razvoju. U večernjem terminu, prije Polnoćke, posjetioce Studengrada zabavljat će popularni Romantičari.
Za Božić, 25. decembra, u Studengradu će solistički koncert izvesti zenički bendovi BRUHUUHU & PANDEMIC STEREO. Nakon toga, slijede nastupi – TAXI BENDA, RIMA BANDA, ZENIČKIH MERAKLIJA, ZLATANA KARIĆA, DJEČIJEG HORA OSNOVNE MUZIČKE ŠKOLE ZENICA, AHMEDA FAZLIĆA, GROOVER BENDA, te na sam 31.decembar planiran je DJEČIJI DOČEK NOVE GODINE, uz nastup Dječije, omladinske i lutkarske scene Bosanskog narodnog pozorišta, te popularno FOTOMRAZIRANJE SA DJEDA MRAZOM, a u novogodišnjoj noći, na Velikom glavnom stejdžu goste će u Novu, 2024. godinu, uvesti HANAD DŽEHVEROVIĆ i mega popularna MARIJA ŠERIFOVIĆ.

final program ZeAd 2023 i Centralni javni docek NG