Porazima zeničke odbojkašice završile jesenji dio takmičenja

Mečevima 10. kola okončan je prvi dio takmičenja u Super ligi Federacije BiH za odbojkašice. Oba zenička ligaša jesenji dio su završila sa porazom.

Željezara je izgubila u gostima od lidera Novog Grada u Sarajevu sa 3:0, dok je Čelik-R na domaćem parketu poražen sa 2:3 od sarajevske Bosne. Bolji učinak u dosadašnjem dijelu prvenstva imaju odbojkašice Željezare Zenica. Prezimiće na četvrtoj poziciji sa omjerom 7 pobjeda, 3 poraza i sa 18 bodova. Nakon gostovanja u Sarajevu odbojkašice Željezare su na zasluženom odmoru. Na zvaničnoj Facebook stranici kluba oglasili su se saopštenjem u kojem između ostalog piše:

Uprava je više nego zadovoljna postignutim rezultatom na kraju ove polusezone, od deset odigranih utakmica sedam pobjeda i tri poraza, četvrto mjesto na tabeli Super lige FBiH, grupa Jug. Hvala našim djevojkama i treneru na trudu, zalaganju i postignutom rezultatu. Hvala našim navijačima koji su nas tokom takmičenja srčano bodrili i davali vjetar u leđa našim djevojkama. Krajem januara ponovo se vidimo, a do tada Klub nastavlja sa radom mlađih i federalnom takmičenju mlađih u okviru OSFBiH.

Drugi zenički super ligaš Čelik-R nastavak lige će dočekati na sedmoj poziciji. Imaju nešto lošiji učinak od 4 pobjede i 6 poraza i 11 poena. Iz saopštenja na Facebook stranici da se zaključiti da ne odustaju od borbe za gornji dio tabele.

Uprkos tome što nismo uspjeli da zaključimo prvi dio sezone pobjedom, gledamo na to s pozitivne strane. Borili smo se, vođeni jasnom vizijom i ciljem, ali nam je nedostajalo malo sreće i dodatne snage da ostvarimo ono što smo planirali“, kažu iz OK Čelik-R.

U Prvoj ženskoj Federalnoj ligi, grupa Jug, odbojkašice Blok OUT u 8. kolu izgubile su od Ilidže sa 0:3. U šest odigranih susreta upisale su 1 pobjedu i 5 poraza i sa 5 bodova nalaze se na četvrtom mjestu. (M. P.)