Počela manifestacija “Decembarski Mešafest”

Osnovna škola „Meša Selimović“ počela je danas sa programom jednomjesečne manifestacije „Decembarski Mešafest“. Ovo je drugo izdanje manifestcije koja ima ambiciju da preraste u tradicionalnu.

Ulazni hol škole „Meša Selimović“ odzvanjao je danas dječijim smjehom, grajom i pjesmom, što nas je podsjetilo zašto je od kolijevke pa do groba najljepše đačko doba. To nam kaže i direktor škole Emir Halilović koji ističe kako je cilj Mešafesta da kroz zabavu unaprijedi rad djece u školi.

Ne kao što je naučeno i uobičajeno, nego da mi djeci, praveći radionice i druge aktivnosti dodatno uljepšamo lijepe školske dane“, kaže on.

Na radionicama učestvuju svi učenici škole koji su od prvog do devetog razreda raspoređeni po aktivima.

Tako ni jedno dijete neće biti uskraćeno za neka nova iskustva. Radionice su zabavnog i edukativnog karaktera. Od likovne i dramske kulture do onoga što je vezano za školu. Uglavnom za svakoga će biti po nešto“, ističe direktor škole.

Za djecu je obezbijeđena i hrana koju su donirali poznati brendovi kao sponzori manifestacije. Emir Halilović kaže kako ni jedna škola u Zenici nije organizovala nešto slično.

Prošle godine bilo je ekstra i vjerujem da će biti i ove. U školi imamo ambiciju da ovaj program preraste u tradiciju“.

Treba reći da će škola, tokom Mešafesta ugostiti i umjetnike iz našeg i drugih gradova, folklorne grupe te udruženja koja njeguju neke vidove kreativnog rada. (D. T.)