ZENICA: U Katoličkom školskom centru obilježen Sveti Nikola

Učenike Katoličkog školskog centra „Sveti Pavao“ Zenica posjetio je danas Sveti Nikola.

Praznik Svetog Nikole 6. decembra obilježava početak prazničnog darivanja, a najviše mu se vesele djeca, ali i odrasli se nerijetko međusobno daruju.

U školi vlada blagdansko ozračje. Sveti Nikola posjetio nas je i ove godine. Ovo je manifestacija koju obilježavamo već tradicionalno uz dobrovoljnu podršku naših roditelja i škole. Sveti Nikola bio je moreplovac, zaštitnik siromašnih, a naročito djece i svake godine na današnji dan daruje djecu. U razrednoj nastavi paketićima, a u predmetnoj nastavi su to slatkiši. U posjetu nam je stigao i Krampus, ali njega smo ostavili negdje ispred jer su sva djeca dobra i dobili su poklone. Ovo je njihova radost i zbog njihove sreće smo i mi odrasli sretni“, kazala je Žana Relota Rupar, direktorica Osnovne škole u Katoličkom školskom centru „Sveti Pavao“ u Zenici.

Magdalena Đurić, učiteljica je prvog B razreda koja je ove godine rado učestvovala u organizaciji same manifestacije.

Ovo je jedan od najradosnijih i najljepših blagdana za ove slatke mališane i bila mi je čast ove godine biti u organizaciji. Organizovali smo oko 300 paketića za našu dječicu od prvog do petkog razreda, a za one starije slatkiše i poslastice. Malo sam uzbuđena i slatko umorna jer osjećam pozitivnu energiju i radost u našem Centru, a to je sve zahvaljujući našem Svetom Nikoli“, kazala je učiteljica Magdalena.

Djeca su Svetom Nikoli poželjela dobrodošlicu pjesmom i osmijehom, a Sveti Nikola je nakon podjele paketića poželio mališanima sve najbolje i da budu dobri do iduće godine kada im je zakazao novo druženje. (B. D.)