“Bombe” – novi singl Zlatana Karića

Zlatan Karić

Zlatan Karić, talentovani kantautor iz Zenice objavio je nedavno svoj novi singl „Bombe“ sa pratećim video spotom. Zadržao je visok nivo kreativnosti i obznanio objavljivanje svog prvog albuma nazvanog „Let love be your game“.

Minulih sedam godina Zlatan Karić je izgradio svoj originalan muzički izričaj koji je prepoznat na domaćem tržištu, ali i van njega. U svojim tekstovima je uvijek bježao od banalnih tema i takav je diskurs zadržao i u singlu „Bombe“ dotaknuvši licemjerje svjetskih političkih moćnika. Kako sam kaže, muzika je za njega platforma preko koje može da govori o stvarima koje bi se trebale ticati svih nas.

Mnogo je nepravde na svijetu i osjećam potrebu da o tome pišem ne izostavljajući pri tome neke lijepe stvari kao što je ljubav. „Let love be your game“ se zove album zato što sam htio da kažem ljudima da ljubav jedina igra koju treba da igramo“, kaže Zlatan Karić.

Zlatan pjeva od svoje pete godine i tokom odrastanja prošao je faze Prislija, Marlija, Sinatre i fascinaciju grupom EKV.

Danas slušam FooFigters, Limp Bizkit i neke druge umjetnike koji vam jednostavno daju jednu širu sliku o svijetu u kojem danas živimo“.

Album „Let love be your game“ je završen i donosi osebujno preplitanje fankija, regea i popa. Objavljen je u formatu CD-a ali i vinil ploče a dostupan je na svim poznatim striming sevisima te na Youtube-u. „Singl „Bombe“ je najava novog albuma.

Vrijedno radimo u studiju i na probama i nadam se da ćemo u skorije vrijeme imati i nove singlove“, saznajemo od Zlatana.

Zlatan Karić i njegov bend biće gosti Bihaćkog Winterfesta, a nadaju se i nastupu pred zeničkom publikom na Zenica adventure-u. Kalendar koncerata za narednu godinu je u pripremi. (D. T.)