Narednih dana promjenjivo vrijeme s dnevnim temperaturama do 22 stepena

U Hercegovini i jugozapadnim područjima Bosne danas će preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U ostatku zemlje pretežno sunčano, uz postepeno naoblačenje.

Poslijepodne i dio večeri slabi lokalni pljuskovi su mogući u Hercegovini, zapadnim, djelimično centralnim i istočnim područjima Bosne. Vjetar slab promjenljivog smjera. Dnevna temperatura od 7 do 13, na jugu do 16 stepeni.

U ponedjeljak, 13. novembra jutro će biti pretežno sunčano, uz umjeren porast naoblake tokom dana. U Bosni po kotlinama i uz riječne tokove može biti magle ili niske naoblake. Vjetar slab južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 0 do 6, na jugu do 8, a dnevna od 12 do 18 stepeni.

Umjereno do pretežno oblačno vrijeme očekuje se u utorak, 14. novembra. Tokom noći slaba kiša je moguća u sjevernim područjima Hercegovine i na zapadu Bosne. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 4 do 10, na jugu i lokalno sjeveru zemlje do 12, a dnevna od 12 do 18, u Hercegovini i na sjeveroistoku Bosne do 22 stepena.

U srijedu, 15. novembra pretežno oblačno vrijeme sa kišom i lokalnim pljuskovima s grmljavinom. Intenzivniji pljuskovi se očekuju u sjevernim područjima Bosne i na sjeveru Hercegovine. Prema kraju dana padavine slabe i prestaju, a razvedravanje tokom noći. Vjetar slab do umjeren u sjevernim područjima Bosne sjeverni i sjeverozapadni, a u ostatku zemlje južni i jugozapadni. Poslijepodne u Hercegovini vjetar mijenja smjer na sjeverni. Jutarnja temperatura zraka od 7 do 13, na jugu do 15, a dnevna od 8 do 14, na jugu zemlje do 20 stepeni.

Pretežno sunčano vrijeme, uz postepeno naoblačenje poslijepodn očekuje se u četvrtak, 16. novembra. Prijepodne po kotlinama Bosne i uz riječne tokove magla ili niska naoblake. Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura zraka od 0 do 6, na jugu do 8, a dnevna od 9 do 15, na jugu zemlje do 18 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Fena.ba