Treća uzastopna pobjeda Neimara

Derbi 5. kola Premijer futsal lige BiH odigrali su zenički Salines-Neimari i Željezničar. U Areni Zenica pred oko 1.000 gledalaca slavili su domaćini sa 4:2. Bila je ovo treća uzastopna pobjeda ekipe trenera Dženana Muminovića.

U kvalitetnoj i neizvjesnoj futsal utakmici zasluženo su slavili domaćini. Gosti su ušli veoma agresivno u susret. Poveli su u 9. minuti golom Pljevljaka za 0:1. Klačar je povisio na 0:2 u 19. minuti igre. Ovo kao da probudilo Neimare i krenuli su silovito prema golu gostiju. U samo jednoj minuti postigli su dva pogotka. Prvo je pogodio Šišić sa penala, a nakon toga Krehmić je izjednačio na 2:2. Bio je ovo rezultat prvog poluvremena.

U nastavku uz pomoć vjerne publike Neimari dolaze do prednosti. Krehmić se po drugi put upisao u listu strijelaca za 3:2. Gosti u 35. minuti nisu iskoristili kazneni udarac. Promašio je Bašović. Konačnih 4:2 za Neimare ovjerio je kapiten Zatagić, prekrasnim pogotkom u 39. minuti igre.

Nakon ove pobjede zenički „Salines-Neimari” su na 4. mjestu tabele sa devet bodova, tri pobjede i dva poraza, te gol razlikom 14:13.

U narednom 6. kolu Salines-Neimari će u goste ekipi MNK Brotnjo iz Čitluka, koja ima svih pet poraza u pet prvih kola prvenstva. (N.Glibo)